Loughborough: 01509 416792

 

New House

Our client’s aim was to divide their existing garden into two separate building plots, with the intention of maintaining their existing property on one site and constructing a new family home on the other.

The site is on the edge of the Local Authority’s settlement boundary and the proposal could only be achieved via a shared access drive.  This resulted in the loss of both front gardens and led to extensive negotiations with the Planners.

The brief required a flexible first floor plan which would allow each bedroom to incorporate en suites or larger bedrooms, depending on the end user’s domestic requirements.

This resulted in a new build detached house with four bedrooms, a utility room, ground floor cloakroom, large kitchen dining area, lounge, formal dining room and family bathroom.

<<back to projects

RIBA Registered Architects Practice - Quorn, Loughborough, Leicester
 
Copyright © 2010  l  Walters Architects Ltd  l  Quorn, Loughborough and Leicester  l  All rights reserved  l  Sitemap »  l  Blog »